torsdag 29. april 2010

Neste samling i Bodø...

Neste samling i Bodø blir onsdag 5. mai - kanskje snøen er forsvunnet til da...
Jeg har lagt ut flere regneark på wikien. En del av opplegget blir å se litt på hvordan disse er bygd opp, type oppgaver osv - dernest skal deltakerne selv jobbe en del med regnearkene. Gjerne lage nye med relevante oppgaver for sine elever.

onsdag 28. april 2010

I dag...

Samling og forelesninger i forbindelse med master'n i dag, samt et kort møte vedr. IKT i fag.

mandag 26. april 2010

Ny samling i bodø 5. mai

Har lagt ut Oppgavesamling.xls på wikien til Bodø. Denne ble presentert i Vesterålen. Skal se om jeg også får laget flere regneark i forhold til bruk av funksjoner i Excel. I tillegg undersøker vi mulighetene for å se på eksamensoppgaver som fordrer bruk av Excel.

torsdag 22. april 2010

Excel

Jeg har lagt ut et regneark i wikien til Bodøgruppa som viser noen enkle eksempler på bruk av HVIS-funksjonen.

onsdag 21. april 2010

Blogg fra mobil

Prøver meg på en bloggpost via mobil (via AndroBlogger). Fungerer ikke helt optimalt, men for å legge inn en post uten tilgang til PC, så fungerer det greit nok.

Ny dag - nye muligheter...

I dag møtes en del lærere i Bodø til IKT i fag - det blir 2. samlingsdag for dem. Jeg skal ha et innlegg om sosiale medier, personvern, nettvett osv, og presentasjonen kan du se lenger ned på bloggen.
Som tilleggsinformasjon kan man lese kunnskapsministerens uttalelser om bruk av sosiale medier i skolen - hentet fra en artikkel i Aftenposten 7. februar.

tirsdag 20. april 2010

Flere bilder...

Andre dag på samlingen gikk dreide seg en del om å behandle bilder i PhotoFiltre. I denne bloggposten kan du finne noen amatørmessige bilder fra solformørkelsen 1. august 2008 på Svalbard (det er jeg som er fotograf). Du verden for en opplevelse. Neste formørkelse kommer 20. mars 2015 (Svalbard) - da skal jeg være på plass!
Her er et av bildene:

Powerpoint og SlideShare

SlideShare er en nyttig Web 2.0-tjeneste. Her kan du laste opp dine egne lysbildefremvisninger (eks. Powerpoint), og deretter bestemme om du skal dele med andre, om andre skal få lov til å laste ned - eller om du kun lagrer der for deg selv og ingen andre.
Her har jeg prøvd med "embedding" (inkludere) fra SlideShare (dette må gjøres via Rediger HTML-fanen i innlegget):

Lisensiering

Det kan være en tanke å legge en Creative Commons-lisens på din egen blogg - spesielt hvis du er interessert i å dele dine egne produkter. Legg derfor til en HTML/Java-scrip-gadget til bloggen din, og lim deretter inn en lisenskode som du oppretter på Creative Commons.

Om bloggen

Bloggen er i hovedsak opprettet som følge av etterutdanningskurset IKT i fag som Høgskolen i Bodø holder for lærere i Vesterålen og Bodø. Alle deltakerne skal opprette sine egne blogger. Siden jeg skal være med som foreleser på enkelte samlinger, må jeg bli kjent med Blogger.
Etter hvert kan jeg knytte bloggen opp til min masteroppgave, som blant annet omhandler nettpedagogikk. Men, i første omgang vil den bli brukt i forbindelse med IKT i fag. Derfor vil det kanskje være en del bloggposter som ikke har direkte relevans til bloggtittelen...
For øvrig bruker jeg min opprinnelige blogg som normalt, samt at jeg også bidrar på Høgskolens IKT-blogg.

Bilder...

Dette er fjellsmelle fra Svalbard.










Verdens nordligste solur...